duminică, 2 ianuarie 2011

Interesul individual/national

    Este clar că într-o lume a „Miticilor” şi a „Naşilor” a autorităţilor corupte şi a celor parveniţi în postdecembrism, minimul efort, este dus la rang de religie.
    Acest fapt tinde să contagieze întreaga naţie română , dacă nu cumva a şi facut-o.
    Dar nu, nu toţi s-au îmbolnăvit de mercantilismul exacerbat ci, în contextul slabei finanţări a cercetării româneşti, un grup care, raportat la întreaga populaţie conlocuitoare, pare insesizabil, a reuşit să convingă politicul de este o elită, astfel că la Măgurele, în judeţul Ilfov,va fi demarat cel mai mare proiect de cercetare în domeniul laserelor şi al fizicii nucleare ELI-NP (Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics).
    Am scris mai sus cuvântul insesizabil referitor la echipa de cercetare din cadrul INFIN-HH şi chiar aşa şi este; când răsfoieşti presa sau revizionezi talk-show-urile televiziunilor din zilele care au urmat anunţului ministrului educaţiei, constaţi că subiectul cu uriaşe implicaţii economice, este tratat pe alocuri.
    De ce?
    Poate că interesul general nu contează în lupta acebă pentru audienţă sau, mai mult decât atât, când vine vorba de interesul patronului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Razvan Tacoi
tel.:0766261449
razvantacoi@yahoo.com
http://magurele-ilfov.blogspot.com/