vineri, 3 decembrie 2010

Intro

Nu stiu cat de cunoscut este orasul Magurele, insa, in functie de timpul pe care il voi avea la dispozitie pentru aceasta activitate, voi incerca sa il descopar si celor interesati.
    Cum am ales aceasta localitate?
    In anul 2006 am cumparat un teren, de ceva timp construiesc o casuta si in curand ma voi muta in acest oras. Asadar devenind un cetatean al acestei urbe ilfovene, ma simt obligat sa contribui la promovarea valorilor locale, care chiar nu sunt putine.
    Pentru inceput, ma voi folosi de informatiile existente pe net.
    Numele de Magurele provine de la movilele (magurele) existente in zona, cunoscute sub numele de Magura Gherman si Magura Filipescu, unde, in urma investigatiilor si descoperirilor arheologice, s-a constat ca exista o continuitate a asezarilor omenesti inca din epoca pietrei si pana astazi.
    Magurele este un oras în judetul Ilfov, România, cu o populatie de 9.200 locuitori. Potrivit Legii nr. 414 / 29 decembrie 2005, fosta comuna Magurele a fost declarata oras.
   
Geografia. Orasul este traversat de Soseaua de Centura a Bucurestiului si este situat in aproximativ in sudul acestuia. Orasul se invecineaza cu Jilava si Darasti la sud si cu Cornetu si Bragadiru la vest.

Istoria. Cea dintai atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1852, insa sapaturile arheologice au relevat vestigii ale paleoliticului si neoliticului. In anul 1595, inainte de batalia de la Calugareni, Mihai Viteazul si-a asezat tabara la Magurele iar dupa acest eveniment turcii au pradat si satul de pe cele doua magure, locuitorii acestuia resipindu-se in padurile din jur si in satele invecinate.

Sursa:



Asadar in curand voi reveni cu fotografii si cu informatii despre cele mai importante locuri din oras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Razvan Tacoi
tel.:0766261449
razvantacoi@yahoo.com
http://magurele-ilfov.blogspot.com/